Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıdem dumanın ve etkili ısının hariçarı çıkmasını önlemek muhtevain kapının sapa dayanıklı kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

 Bir strüktürda yahut katlarında kâin her kullanıcı kucakin, sair kullanıcıların kullanmaında olan odalardan yahut mekânlardan oturmak zorunda lakırtıınmaksızın, bir çıkışa veya çışitalara aracısız ulaşım katkısızlanması gerekir.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara tatminkâr olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi Yangın Kapısı Fiyatları önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known as emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It saf been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin dört başı mamur şekilde alegori getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangınlar çok çabuk dağılabilen ve her kavuşum yanmasına sebep olan çok oylumlu felaketlerin başlangıcında gelmektedir. Bundan dolayı hayat alanlarında ıztırari olan yangın merdivenleri antreinde kullanılan bapların yangına dayanıklı olması gerekir.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öbür bölgelere yayılmasını engellemek yürekin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, bizatihi kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.

Özellikle Türkiye'de daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI kısaca İtalyanın lokal standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen alınmıza çıkmaktadır. Türkiye'de geçerli standart TS EN standartlarıdır. 

Report this wiki page